Ζάρακες Εύβοιας notiaevia@gmail.com

   

Επιστολή Ραβιόλου σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ

 

Επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού μας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, απέστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και το μείζον πρόβλημα που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής μας.


Αναλυτικά η επιτολή είχε ως εξής :

Κύριοι,
Επικοινωνώ μαζί σας για να σας επισημάνω το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στους κατοίκους του Δήμου Καρύστου σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ. 
Το σύνολο των κατόχων ακινήτων σε οικισμούς δηλαδή στα χωριά μας, διαπίστωσε ότι είχαν ξυπνήσει πλούσιοι ενώ είχαν κοιμηθεί φτωχοί. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε με διοικητική εγκύκλιο ότι η αξία του στρέμματος από 15000 ευρώ αυξάνεται σε 85000 ευρώ μιας που οι προαναφερόμενες περιοχές λόγω πρωτοφανούς αδράνειας του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν ενταχτεί στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών. Περιττό βέβαια να αναφερθεί ότι και τα 15000ευρώ που προσδιορίζονταν από προηγούμενη εγκύκλιο που είχε εφαρμογή για τα έτη 2011 - 2013 είναι πάρα πολλά με βάση την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η κίνηση μου να σας στείλω επιστολή δεν έχει ως κίνητρο το λαϊκισμό. Ανήκω άλλωστε σε αυτούς που πιστεύουν πως η δίκαιη φορολογία σε συνάρτηση με την συνέπεια των πολιτών αποτελούν το βασικό εργαλείο για την οριστική έξοδο της πατρίδας μας από τη κρίση. Στη περίπτωση όμως αυτή η κατάσταση έχει ξεφύγει και αρκετοί συμπολίτες μου βρίσκονται σε απόγνωση. 
Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ να προχωρήσετε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες, κοινοβουλευτικές ή μη, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να επανέλθει η ομαλότητα στη καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.
Με τη ευχή ότι θα ενεργήσετε άμεσα,

Ραβιόλος Λευτέρης 
Νέος Δήμαρχος Καρύστου

Είσοδος Συντακτών