Ζάρακες Εύβοιας notiaevia@gmail.com

   

Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης-Αλιβερίου: Όλοι στο πόδι για να ματαιωθεί η μονάδα καύσης Βιοαερίου στον Άγιο Λουκά

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση" του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου σχετικά με τη σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδας καύσης βιοαερίου στον Άγιο Λουκά Αλιβερίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι στο πόδι , για να ματαιωθεί η εγκατάσταση μονάδας καύσης βιοαερίου στο χωριό μας, που θα στηρίζεται σε υγρά απόβλητα από χοιροστάσια και βουστάσια η άλλα υλικά.

 Ο Συνδυασμός «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που στηρίζεται από το ΚΚΕ έχει δεσμευτεί και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για κάθε λαικό πρόβλημα.
Έτσι, από την πρώτη στιγμή  κατήγγειλε πως η εταιρεία «ΕΝΕΡΤΖΥ ΤΡΑΙΙΝΤΙΝΓ ΕΠΕ» ετοιμάζεται να εγκαταστήσει μονάδα καύσης Βιοαερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτη ύλη απόβλητα από χοιροστάσια και Βουστάσια η άλλα υλικά.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Η μονάδα αυτή σχεδιάζεται να εγκατασταθεί  στο χωριό, στη θέση «Βαγιά» , « Σταφιλέου», σε μικρή απόσταση από τα σπίτια, δίπλα σε δύο ρεματιές, πάνω στις πηγές ύδρευσης, στις γεωτρήσεις και στις δεξαμενές, μέσα στους ελαιώνες.
 

Τα φορτηγά θα κουβαλάνε τα απόβλητα και τη λάσπη.

 

Θα οργιάσει η βρώμα και το κουνούπι , θα καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας , το περιβάλλον. Θα γίνει η ζωή μαρτύριο .            

 

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ.

 

Οι πολιτικές ευθύνες είναι πολύ μεγάλες.

 

Η γενικότερη αντιλαική πολιτική Ευρωπαικής Ενωσης –Κυβέρνησης εκφράζεται και στην  απελευθέρωση της ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι αλλά και κάθε λογής συμφέροντα έπεσαν σαν τα κοράκια για να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες του λαού για ηλεκτρικό ρεύμα και να πλουτίσουν.

 

Μεγάλες ευθύνες έχει η περιφέρεια και ιδιαίτερα η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» που πήρε την προκλητική απόφαση να επιτρέψει την εγκατάσταση της επιχείρησης καύσης Βιοαερίου στο χωριό μας.  

 

Την απόφαση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ η Περιφερειακή Σύμβουλος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Σοφία Ντούρου, ενώ υπέρ ψήφισαν οι άλλες παρατάξεις.

 

Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια κατέθεσε  ψήφισμα εναντίωσης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και από την άλλη ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ της εγκατάστασης ιδιωτικής επιχείρησης καύσης Βιοαερίου με τη χρησιμοποίηση ζωικών αποβλήτων, στην καρδιά του Αγίου Λουκά, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες.

 

Αυτή η στάση επιβάλλεται να καταδικαστεί μαζικά και να απαιτηθεί η άμεση ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

 

Τα περί « ανάπτυξης» της περιοχής και εξασφάλισης θέσεων εργασίας είναι για τα μωρά παιδιά. Η ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος δεν συνυπήρξε και δεν μπορεί να συνυπάρξει με την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

 

Το παράδειγμα της εγκατάστασης της μονάδας Βιοαερίου είναι χαρακτηριστικό. Προκειμένου  να πλουτίσουν κάποιοι γίνονται αδίστακτοι και θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία, τη ζωή των κατοίκων του χωριού μας. Oι λαικές οικογένειες έχουν ανάγκες και παλεύουμε για την ικανοποίηση τους.       

 

Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Η Δημοτική Αρχή του δήμου Κύμης –Αλιβερίου απαιτείται να πάρει άμεσα θέση, να απορρίψει την απόφαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

 

Καλούμε του Αγιολουκαίτες και τις Αγιολουκαίτισσες να ξεσηκωθούν , τους μαζικούς φορείς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πάλης για την αποτροπή της καταστροφής του χωριού μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , το Σάββατο 23/8  9 μ.μ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»    

 

                                                              Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΌΣ  «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»


 20.8.14                                                                Δήμου Κύμης –Αλιβερίου         

Είσοδος Συντακτών