Ζάρακες Εύβοιας notiaevia@gmail.com

   

MAHALA MUSIC FESTIVAL Συνέντευξη

 

Στον απόηχο του φεστιβάλ Μαχαλά, στις 1 και 2 Αυγούστου, ο AlanTrench και η RebeccaLoftiss, οι οποίοι είχαν την αρχική ιδέα για την διοργάνωση του φεστιβάλ και ήταν βασικοί συντελεστές του, έδωσαν συνέντευξη στο Zarka.gr. Η συνέντευξη δόθηκε στο σπίτι τους στα Ζάρκα, παρουσία της αναμενόμενης κόρης τους και του γάτου τους Dizzy.

(Συνέντευξη, φωτογραφίες: Γιώργος Καριώτης)

 

Συγχαρητήρια για την ωραία και διαφορετική μουσική που μας προσφέρατε. Γιατί όμως μουσικό φεστιβάλ στο Μαχαλά;

Ο Μαχαλάς είναι ένας όμορφος παλιός οικισμός και το περιβάλλον ιδανικό για ενδιαφέρουσα μουσική. Θέλαμε να κάνουμε κάτι για την κοινότητα, να εκφράσουμε τα αισθήματά μας για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι άνθρωποι εδώ. Μένουμε στα Ζάρκα άλλωστε και είναι ωραία να παίζουμε κάπου αλλού εκτός από την Αθήνα.

 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για το αποτέλεσμα;

Είμαστε ειλικρινά πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Κάνουμε πειραματική μουσική που συχνά δεν είναι η ευκολότερη για να ακουστεί. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι λοιπόν που άρεσε σε τόσους πολλούς ανθρώπους, επίσης για το ότι τα συγκροτήματα που θέλαμε μπόρεσαν να συμμετάσχουν.

 

Τι σχέδια έχετε για το μέλλον του φεστιβάλ;

Η προσέλευση ήταν πραγματικά ενθαρρυντική. Το μέρος είναι όμορφο αλλά δύσκολα το βρίσκει κανείς, γι’ αυτό είμαστε στ’ αλήθεια ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι τόσος κόσμος ήλθε να παρακολουθήσει τις συναυλίες. Αναμένουμε με ανυπομονησία να το επαναλάβουμε του χρόνου.

 

Ο Dizzy όμως δεν παρακολούθησε το φεστιβάλ!

Είτε έχασε το δρόμο, είτε δεν του αρέσει η μουσική μας. Του υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να τη βελτιώσουμε. (γέλια)

 

Έχετε άλλα σχέδια σε τοπικό επίπεδο;

Βρισκόμαστε στη διαδικασία του να οργανώσουμε κάτι τον χειμώνα. Σε κλειστό χώρο φυσικά!

 

Πείτε μου λίγα λόγια για τα συγκροτήματα και τους μουσικούς που συμμετείχαν.

HowlingLarsons:AlanTrench (κιθάρα, φωνή), RebeccaLoftiss (κιθάρα με δοξάρι, φλάουτο, φωνή). Guest: Νίκος Φωκάς (πλήκτρα).

Η μουσική τους είναι experimentalfolk.

GoldenArk: Χρήστος Αδαμόπουλος (κιθάρα, φωνή), Βασίλης Τσαρούμης

(κρουστά), Βαγγέλης Παπαδιόχος (συνθ και ήχοι). Guest: Κώστας Γκίνης (κιθάρα).

Οι μουσικές τους προτιμήσεις συναντιούνται κάπου μεταξύ του Rory Gallagher ,του ρεμπέτικου και των Eloy.

BlackLesbianFishermen: Νίκος Φωκάς (πλήκτρα, επεξεργασίες), RebeccaLoftiss (κιθάρα με δοξάρι, φωνή, γυάλινο φλάουτο, συνθ), AlanTrench (κιθάρα, fx, φωνή), Στρατής Σγουρέλης (μπάσο, επεξεργασίες) ο οποίος όμως δεν συμμετείχε στη συναυλία. Guests: Βαγγέλης Παπαδιόχος (συνθ) και Στέλιος Ρομαλέρο (φλάουτο). Οι BLF είναι μια ambient/drone/experimental κολεκτίβα εμβαπτισμένη στις διδαχές των κρυφών δασκάλων και στην εξερεύνηση του τσίπουρου και της τσιπούρας.

 

Άλλα σχέδια εκτός της ευρύτερης περιοχής των Ζαράκων;

Οι BLF έχουν ήδη δώσει συναυλίες, εκτός από τον Μαχαλά, στην Αθήνα και τον Κάραβο. Επίκεινται συναυλίες σε Αθήνα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη.

 

Rebecca και Alan σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία στα σχέδιά σας, ιδιαίτερα τα τοπικά στα Ζάρκα και την ευρύτερη περιοχή.

Κι εμείς ευχαριστούμε, Γιώργο, τον κόσμο που ήλθε να ακούσει τη μουσική και ιδιαίτερα όσες και όσους έψαξαν να βρουν πού είναι ο Μαχαλάς και ήλθαν να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ.

 

 

 

 

 

 

 

Είσοδος Συντακτών