Ζάρακες Εύβοιας notiaevia@gmail.com

   

Νέα αιολικά πάρκα προ των πυλών στη Νότια Εύβοια

Νέα αιολικά πάρκα στη Νότια Εύβοια

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κινητικότητα ενός νέου σχετικά παίκτη στην αγορά της αιολικής ενέργειας, τον όμιλο EREN Group με έδρα τη Γαλλία και ιδιοκτήτη τον πρώην ισχυρό άνδρα της EdF Energies Nouvelles τον ελληνικής καταγωγής Πάρη Μουράτογλου.

Γνώστες της αγοράς αναφέρουν μάλιστα ότι ο κ. Μουράτογλου είναι ο μοναδικός ξένος επενδυτής που έφερε νέο ξένο χρήμα στην εγχώρια αγορά, η οποία παρουσιάζει ακινησία. Εάν εξαιρεθεί το μεγάλο έργο της Enel στον Καφηρέα – το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει το χρηματοδοτικό πράσινο φως το Νοέμβριο – η παρατήρηση είναι μάλλον σωστή.

Ήδη στο ενεργητικό της η EREN έχει εξαγορές αδειών για αιολικά, φωτοβολταϊκά και υβριδικά άνω των 200MW παραλαμβάνοντας μέρος του χαρτοφυλακίου της εν Ελλάδι θυγατρικής της EdF αλλά και έργα άλλων εταιρειών όπως η Gamesa. Η εταιρεία μάλιστα φέρεται να είναι στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την απόκτηση αδειών αιολικών 100MW από άλλον ξένο παίκτη, στη Βοιωτία και την Νότια Εύβοια. Τα έργα αυτά είναι ώριμα και θα ξεκινήσουν άμεσα να κατασκευάζονται με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφού έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση (και μάλιστα από ελληνική τράπεζα με εγγυήσεις που έχουν παρασχεθεί από την Eren).

 

Είσοδος Συντακτών