Ζάρακες Εύβοιας notiaevia@gmail.com

   

Αλιβέρι: Διαμαρτυρία για το RDF - έκλεισαν την είσοδο της ΑΓΕΤ

Διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ για το RDF στο Αλιβέρι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26/11 και ώρα 12:00 με 13:00 το συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι Αλιβερίου από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ και του κατοίκους της περιοχής.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Στουπής, εκπροσωπώντας το περιφερικό συμβούλιο. Από τη πλευρά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με του οποίου πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση,παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Μπαράκος και Γιώργος Μπόκαρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μπενάκης. ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς και ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Μιχαήλ. Παρόν ήταν και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου με το πρόεδρο κ.Λαγανά και το Γραματέα κ. Σπίθα καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. 

Οι προαναφερθέντες μίλησαν για την ανάγκη παύσης της καύσης του RDF από τη τσιμεντοβιομηχανία και δήλωσαν αμετανόητοι στον αγώνα τους, ο οποίος δεν στρέφεται εναντίον της ΑΓΕΤ και των υπαλλήλων της αλλά έχει σκοπό τη προάσπιση της υγείας των κατοίκων. 

Δεν έμειναν όμως ικανοποιημένοι από τη προσέλευση του κόσμου που δεν ξεπερνούσε τα 200 άτομα αναμεσά τους και οι φορείς. Πολλοί έκαναν λόγο για αντίξοες καιρικές συνθήκες παρόλο που δεν έβρεχε, δεν έπνεαν άνεμοι και η θερμοκρασία ήταν στους  9.2 °C.

 

Πηγή Notia-Evia.gr

Είσοδος Συντακτών